Welkom bij Praktijk de Kruik

Wees je eigen oneindige Bron van energie

Praktijk de Kruik vind zijn ontstaan in begin 2020 en is opgericht door Anneloes de Jongh – Maat en Marieke Maat.

Wij zijn zussen die ons leven graag centraal zetten in het helpen en begeleiden om u naar uw levensdoel te brengen. In 2019 zijn wij allebei gestart met onze opleidingen en hopen die eind 2021 af te kunnen ronden.

Wees je eigen oneindige Bron van energie, staat voor het terug vinden van je eigen innerlijke Kern. Wie ben jij en wie wil jij zijn? Als je weer terug gaat naar je innerlijke Kern en vandaar uit mag leven, zal je energie weer gaan stromen en de zingeving van je leven weer invulling krijgen.

Anneloes de Jongh

Ik ben een moeder die naast het werk als Financieel Administratief Medewerker, in 2019 een opleiding ben gestart tot Holistisch Therapeut. In maart 2021 heb ik mijn Reiki Master behaald en in december 2021 hoop ik mijn diploma voor Holistisch Therapeut in ontvangst te nemen.

Op een dag vroeg ik me af of dat naast dagdromen, het echt mogelijk was om andere mensen zich beter te laten voelen door middel van hand opleggingen en ‘licht’ geven. Ik zag zo vaak mensen in mijn omgeving die letterlijk of figuurlijk leden en ik wilde zo graag wat voor ze betekenen maar kon niet bedenken hoe ik dat kon doen.

Totdat Reiki op mijn pad terecht kwam en het voelde alsof er een geheime deur in mijn kern geopend werd. De wetenschap dat een mens niet alleen bestaat uit het lichaam en geest, maar uit zoveel meer componenten en spirituele energieën was een hele openbaring en ik leer nog elke dag bij. Het is een kennis die iedereen kan leren gebruiken.

Marieke Maat

In Juli 2007 studeerde ik af als Sociaal Pedagogisch Werker niveau 4, met intussen veel ervaring in de Gehandicapten Zorg, met ZMLK leerlingen en ervaringen op Zorgboerderijen met kinderen met gedragsproblemen en psychische stoornissen. In Januari 2008 startte ik mijn Verpleegkundige opleiding niveau 4, en werkte in het Ikazia Ziekenhuis. Na het hebben van een eigen hobbywebshop (9 jaar) was ik toe aan een nieuwe opleiding en begon ik in Januari 2019 met de opleiding tot kinesioloog. Een vak waar voor mij, al mijn interessegebieden en opleidingen bij elkaar komen. Een nieuwe wereld waar nog weinig echt bekendheid aan is, maar alle kanten van zorg in belicht kan worden. Mijn psychosociale kennis en vaardigheden, kennis van het menselijke lichaam, gedragsproblemen en een stuk coaching zijn mij van jongs af aan al op het lijf geschreven. Door de jaren heen heb ik veel gewerkt met mensen en kinderen met hechtingsproblematiek en heb ik ook een scriptie geschreven over Bodemloosheid Syndroom, een ernstige vorm van hechtingsstoornis, die veel al voorkomt bij kinderen die veel hebben meegemaakt in hun eerste levensjaren zoals dat gebeurd kan zijn bij adoptiekinderen uit onderontwikkelde landen. In het najaar van 2020 ben ik naast mijn opleiding tot kinesioloog ook de opleiding voor CREF & Psychosociaal Therapeut gestart, om traumaverwerking te kunnen geven, doormiddel van EMDR volgens de CREF-methode.